Opruimen algemeen

Een opgeruimd huis geeft meer rust en ruimte in je hoofd. Maar… wat een opgeruimd huis precies inhoudt is voor iedereen weer anders. Het betekent zeker niet dat het er altijd opgeruimd, netjes en blinkend schoon moet zijn. Een huis is geen museum, maar een plek waar geleefd mag worden.

Daarentegen is het wel heel prettig als de spullen in je huis een vaste plek hebben. En dat is waar het meestal misgaat. Vaak hebben we teveel spullen of onze spullen hebben geen vaste plek in huis. Hierdoor raken we het overzicht kwijt. Onze kasten puilen uit, we hebben veel van hetzelfde en soms kunnen we onze spullen zelfs niet terugvinden. Herken jij dit?

Een opgeruimd huis begint bij het zogenoemde ‘ontspullen’ en met een kritische blik de inhoud van de kasten bekijken. Stel jezelf de vraag of je die kleding nog draagt, die boeken nog leest, en die spullen nog gebruikt. Nog belangrijker is de vraag: heb ik dit echt nodig?

Samen gaan we jouw spullen opruimen en beter organiseren. Dit begint met het sorteren en uitzoeken van de spullen die je niet meer gebruikt of nodig hebt. Wat er overblijft krijgt een vaste en voor jou logische plek. We gooien niet zomaar spullen weg, maar kijken wat er nog (her)gebruikt kan worden of geven de spullen een goede bestemming. Er zijn veel goede doelen die enorm geholpen zijn met tweedehands spullen. Uiteraard bepaal jezelf wat er met jouw spullen gebeurt.

Indien nodig, help ik je met het maken van keuzes en het vinden van de juiste balans tussen bewaren en wegdoen. Helaas is opruimen niet een eenmalig, maar een terugkerend iets. Ik geef je tips en advies over hoe je het huis op orde kunt houden voor een blijvend resultaat. Een opgeruimd huis geeft je meer rust en ruimte en misschien nog wel belangrijker, meer tijd en energie om te doen wat jij echt leuk vindt!

Wil je weten of ik iets voor jou kan kan betekenen? Neem dan contact met mij op en we plannen een adviesgesprek in.

Back to Top