De ervaring van twee tachtigers…

De ervaring van twee tachtigers…

Lieve Annemarie,

Wat heb je ons fantastisch geholpen om van ons grote huis, waar we 44 jaar met veel plezier woonden, te verhuizen naar een aanleun appartement.

Drie maanden zijn we met elkaar bezig geweest om vooral de moeilijke beslissing te nemen om veel achter te laten. Je was een echte professional.

Je wist precies hoe wij het aan moesten pakken, waar we over konden denken en waar we toch echt afscheid van moesten nemen.

Voor ons waren de boeken het aller moeilijkst. Ik bewonder je geduld als wij eindeloos twijfelden over een boek. ‘Dat snap ik wel‘, zei je vaak begrijpend als we weer aan het zeuren waren. Maar het respect dat je opbracht voor onze spullen en de moeite die je hebt gedaan om ze ergens een goede plek te geven, daar zijn we je heel dankbaar voor.

Je hebt je bovendien ook heel erg ingespannen waardevolle dingen te verkopen en niet alles naar goede doelen, de kringloop of de stort te brengen. Zelf was je dan blij dat je kopers had gevonden en stuurde soms zelfs foto’s bij wie bijvoorbeeld de kasten terecht waren gekomen.

Tachtigers hebben nu eenmaal in hun lange leven veel verzameld en jij snapte het echt hoe het is om heel veel van dierbare herinneringen achter te laten. Uiteindelijk blijkt dat de overgebleven aller dierbaarste spullen prachtig bij elkaar passen in onze nieuwe woning, waardoor we ons in het appartement meteen thuis voelen.

Ook met verhuizing en de inrichting heb je samen met onze oudste dochter enthousiast geholpen. Wij werden door onze jongste dochter de dag van de verhuizing naar familie gereden. Toen we aan het einde van de dag op onze nieuwe stek binnen kwamen stond alles op zijn plaats, was het bedje gespreid. Het was onvergetelijk, zo verrast en dankbaar waren we.

Het vertrouwen in elkaar, het traject wat we samen hebben afgelegd maakt dat we je vertrouwde energieke, vrolijke aanwezigheid zullen missen. Maar we hebben afgesproken dat je zo af en toe komt aanwaaien voor de gezelligheid en een drankje en we weten bijna zeker dat je dat ook echt zal doen.

Heel veel liefs, Kiddy en René

Back to Top